HTML

internethálózatról

Elterjed az internet-hálózat egyre jobban. Vajon, mi is ez? Hogyan lehet "letölteni" az internetet? Mikor jelenik meg ez a globális viláhálózat, és milyen internetes oldalokat lehet milyen programok betáplálásával megnézni? Kompjuter kell az internet-hálózathoz? Ha ehhez hasonló kérdések már Önben is felmerültek, akkor jó helyre klikkelt az egérkurzorral. Olvasson, és tanuljon. Az Ön internet-hálózati szakértője.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Hogyan kell felkészülni az internetezésre, szörfölésre

2009.05.27. 02:06 internetszörfölő

 Internetes ottlapunk (ottlap - a webpage angol kifejezés közkeletű magyar megfelelője) mai adása a felkészülésről szól.

Előző írásunkban áttekintettük az internethálózatok sikerességét, illetve alapvető ismereteket szerezhettek a velem együtt ismerkedők saját kutatásaim anyagából az internetről, erről a szupergyors információs szupersztrádáról.

FONTOS A FELKÉSZÜLÉS - NAGYON

Ugye, mindenki volt már nyaralni? Amikor az ember útra kel, beszerzi a térképet, teletankolja az autót, ésatöbbi.
No, hát, az internethálózat szörfölése előtt is kell ilyen fontos előkészületeket tenni. Mik ezek:

1. be kell szerezni egy előfizetést - rre már sok-sok lehetőség van, nekem például a szupergyors 128 k vonalam van. így egy internetoldal megközelítőleg néhány másodperc alatt installálódik (települ, futni kezd) a számítógépem (PC Pentium II MMX szupergyors 133 RAMMODUL 64 MEGA és vincseszter 40 GIGA) internetező programjába.

2. persze egy számítógép

3. kisokos az internetoldalakról szóló netcímekkel (mint pl. origo.hu, index.hu satöbbi) - ennek nem fontos megvásároltnak lenni, mert például én is egy kis kockás füzetbe írok fel minden érdekes szörfölésem oldalait, amik jók voltak.
Tanácsként elmondom, hogy miket jegyzek fel: internetadressz, látogatás dátuma, témakör és mennyire tetszett, 1-5-ig. Ebből a könyvből fogjuk tudni hogy mit akarunk valószínűleg megnézni.

4. keresőprogram (internetes, onlájn) internetcíme kéznél - én a webcrawlert (www.webcrawler.com) használom erre a célra. Jól el lehet indulni innen szerteszéjjel. Pl tudunk innen menni mondjuk a www.nasa.gov oldalra, ahol az amerikai űrkutatási hivatal oldalait is láthatjuk. Vagy például - és itt nyomatékosan kérek mindenkit, hogy nyugodjon meg - www.fbi.gov. (Az ilyen ottlpo nyugodtan meglátogathatók, nem lesz bajunk belőle, csak ne kutakodjunk soká.)

5. vincseszter, vagy cédérom - erre ki tudjuk menteni, vagy ráégetni a letöltött internet részeit, ha akarjuk. Néha én ezeken jó sok olyan dolgot találok, amire már nem is emlékeztem. Például képek.

6. idő - az internethálózatban repül az idő. Olyan gyorsan eltelik az a pár óra, és miközben rájövünk, hogy nem is sok mindent néztünk meg, már reggel is van.

Következő cikkemben végignézzük, hogy hogyan kell szörfölni, és megtanuljuk a mous kezelését, mint például jobbklikk.

Jó tanulást.

 

1 komment

Címkék: oktatás tudástár internet javaslatok

A bejegyzés trackback címe:

https://geek.blog.hu/api/trackback/id/tr611146014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

littlemat 2009.06.07. 12:09:31

Nahát, nagyon örülök, hogy egy ilyen hasznos ottlapra (tanulok ám gyorsan) találtam. Itt mindent megtalálok majdan, már most is. A máuz kezelését már kicsit tudom, de biztos lessz ujdonság a következő részben nekem is. A kéjbórd is megy már, csak lassan kicsit.

Várom már a következő részt!
süti beállítások módosítása