HTML

internethálózatról

Elterjed az internet-hálózat egyre jobban. Vajon, mi is ez? Hogyan lehet "letölteni" az internetet? Mikor jelenik meg ez a globális viláhálózat, és milyen internetes oldalokat lehet milyen programok betáplálásával megnézni? Kompjuter kell az internet-hálózathoz? Ha ehhez hasonló kérdések már Önben is felmerültek, akkor jó helyre klikkelt az egérkurzorral. Olvasson, és tanuljon. Az Ön internet-hálózati szakértője.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Mi az egér? Hogyan kell kezelnem, eszt a kezes jószágot?

2009.07.01. 03:03 internetszörfölő

Kedves Szörfölők,

először is meg szeretném köszönni, hogy olyan sok (4) véleménynyilvánítás is érkezett már a webblogomhoz, ami ezek szerint kitölti azt a rést, ami üres. Milyen fura, ugye, hogy pont a professzionális szinten végzett szörfözésről, internetezésről nincs éppen információmorzsa se és éppen az internet-hálózaton nincs róla. 

Na, ennyi bemelegítő után következzen a mousse kezelésének alapjai. (közben kimentem wcre, de amilyen szuper az internet, ez nem látszik, mert nincs ilyen adat, hogy mikor gépelek be valamit.)

AZ EGÉR OLYAN, MINTHA A GONDOLATUNKKAL KINYÚLNÁNK A SZÖRFÖZÉS FELÉ

Amikor először megalkotódott a kompjúter, nem volt semmi az egérhez (mousse) hasonló eszköza  föld kerekén. De hiszen miért is lett volna? Annak idején az egér szerepét, ha szabad így mondani, a lyukasztógép töltötte be. No, nem ezt húzkodták ide-oda, hanem papírdarabokkal likasztottak ki programozással, és táplálták azzal be az adataikat, no meg a fontos kérdéseiket a számoló/számítógép-be. Hogy ez mekkora munka is volt, az mondjuk, hogy például amikor 64 lukat kellett csinálni, és a végén a 63-adiknál lett elrontva... hát biztos nem interneteztem volna aznap :) (<= ez egy emótikon, amiről majd írok még, ahhoz hogy az emóticon értelmet nyerjen, a fejet el kell fordítani balra. Mosolygó szmájli ez.)

Ekkor hirtelen feltalálták az egeret, ami nagyon jó volt, amit bizonyít, hogy ma sem felejtettük el ezt a kezes jóbarátot.

Akkor még csak egygombos egér volt, ez fa volt. De aztán valóságos verseny lett, hogy ki tud több gombos egeret gyártani, így ma már nem ritka a háromgombos egér sem.

Milyen egeret vegyük?

Jó kérdés, főleg saját ízlésünk a mérvadó. Én például egy hipernagy pontosságú zöld plasztik görgős egeret vettem, ez már régóta jól szolgál. Igaz, két gombja van csak, de az én vindovzommal ez így is remekül szuperál. Bár az internetszörföléshez jó a görgős középső gomb, az igaz. Na, majd karácsonyra!
Ezek az ogen nagy érzékenységgel szerelt egerentyűk néha elkoszolódnak. Ezek akkor ki kell tisztítani ultrával, vagy sima vízzel, de akkor hamarább bekoszolódik.

Vannak újabb egerek is, ezek pirosan világítanak. Ez azért jó, mert lehet látni, hogy merre siklik az egér gyors interenetszörfölésnél. Ezekben nem tudom, milyen élettertamú a piros kis lámpa, de azt hiszem, emiatt felesleges aggódni. Néha lézeresnek is mondják ezt az egeret egyesek, de ez persze csak humorforrás, mert ilyen pici lézert ugyebár nem lehet gyártani.

Na, ennyit az egérről, lássuk, mit kell vele csinálni, hogy szörfözzünk.

Azt, hogy jobb, vagy bal kattintunk. Jobb kattintással tudunk olyat pl, hogy letölt, vagy hogy bezár, a ball klikkolás pedig előrevisz minket a hiperlinkeken.

Néha, ha az interenet lelassul, vagy lassulásnak tűnik, akkor a klikkolást sokszor (15-19szer) is nagyon gyorsan meg kell csinálni. Így tudja a weboldlt futtató számítógép, hohy na kell egy adat.

Jövő alkalommal megismerkedünka billntűzettel és a szmájil-arcikkal.

 

i

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://geek.blog.hu/api/trackback/id/tr201219233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2010.04.27. 16:15:53

Milyen egeret vegyük?
Ezek az ogen nagy érzékenységgel...
Ezek akkor ki kell tisztítani ultrával...
...a ball klikkolás...
weboldlt
hohy
megismerkedünka billntűzettel és a szmájil-arcikkal

Az elütések királya.

internetszörfölő 2011.11.10. 14:07:54

@Terézágyú: salynos ezt nem értem. Kifejtené ez bövebben köszönöm

Pap János · http://humor.blog.hu/ 2012.01.02. 11:11:50

Valamit én szúrtam el, hogy nem látom a friss kiposztolásokat (hogyan mondják ezt magyarul?), vagy csak frissítenem kellene a keresőprogramomat?
süti beállítások módosítása