HTML

internethálózatról

Elterjed az internet-hálózat egyre jobban. Vajon, mi is ez? Hogyan lehet "letölteni" az internetet? Mikor jelenik meg ez a globális viláhálózat, és milyen internetes oldalokat lehet milyen programok betáplálásával megnézni? Kompjuter kell az internet-hálózathoz? Ha ehhez hasonló kérdések már Önben is felmerültek, akkor jó helyre klikkelt az egérkurzorral. Olvasson, és tanuljon. Az Ön internet-hálózati szakértője.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Üdvözöljük az interneten. És ezen a tudás halmazon.

2009.05.19. 02:13 internetszörfölő

Ez a tudáshalmazt magába illesztő internet-hálózatos oldal azért született meg, hogy az olyanok, mint én, megtudják az igazságot, és a sok-sok érdekességről is tudomást szerezzenek, amit az internet-hálózat, ez a napjaink divathóbortja tartogat.

Amikor nemrég én is betoppantam a kiberhálózatra, csak csodálkoztam, hogy mennyi minden van itt elrejtve, és nehéz megtalálni, ezért mindenkinek, aki velem együtt szörföl az interneten, segítek, hogy el tudjon igazodni.

MI AZ INTERNET-HÁLÓZAT LÉNYEGE?

Ez a dolog nem egyszerűen elmagyarázható. Úgy tudnám leginkább kifejezni, hogy például vegyünk sok személyi számítógépet (PC, pécé, vagy például notbuk), és különleges vezetékekkel kapcsoljuk össze őket egy közös, nagy tudású szuperaggyá. Az így keletkező, hihetetlenül gyors szuperszámítógép már sokkal többet tud kiszámolni, kiszámítani (innen az angol "computer" elnevezés - a szerk.), mint előtte.
Így akár ebben a nagy rendszerben már más adatok is fellelhetők lesznek, mint ami nekünk, a saját pécénk háttértárolóján (vincseszter, közismert néven) megvan.

Ilyenek például a népszerű videós oldalak, mint a Youtubes.com (amerikai internetoldalak végződhetnek ".com" végződésű névvel), vagy például a hazai illetőségű vindea.hu (a ".hu" végződésűek a magyar internet oldalai ), amiken tévé szerűen lehet nézni sok érdekességet. Ezeket felhasználhatjuk szórakozásra, vagy akár tanulásra, oktatásra is, de persze nem csak ezeket.
De például olyan is bele lehet táplálva, vagy - modern kifejezéssel mondva - beleágyazva egyes oldalakba, mint például ez a weblogosdi, ami szintén magyar számítástechnikai bravúrnak számít.

Ennyit röviden az internet oldalakról, de persze, ezek még mind semmik ahhoz képest, amiket mindenféle userek - magyarul felhasználók - elkészítettek már internetes formátumban.

Közös kalandozásra hívok minden érdeklődőt, hogy ismerjük meg együtt ezt a csodálatos kibervilágot.

 

internetszörfölő

4 komment

Címkék: tech tudástár internet hálózat informatika érdekesség hobbi óriási kompjuter nagyonjó

A bejegyzés trackback címe:

https://geek.blog.hu/api/trackback/id/tr361130765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EdBoyWW · http://twitter.com/edboyww 2009.06.06. 20:12:32

jól érzem, hogy ide elférne egy tag?

internetszörfölő 2009.06.06. 22:30:12

KEDVES EDBOYWW MILYEN TAGRE GONDOL?

KÖSZÖNÖM

fritz kraft · http://kraft.blog.hu/ 2009.06.29. 12:20:38

én például köszönöm hogy tag lehetek az interneten, fizetni hol kell érte köszönöm

internetszörfölő 2009.07.01. 02:22:47

én is köszönöm, hogy Ön is itt van körünkben, ahol van internet. Rövidesen új sokakat érdeklő téma kerül boncolásra.

i
süti beállítások módosítása